sábado, 22 de noviembre de 2008

avançar vers un món just

A vegades hi ha notícies que et deixen glaçat, tot i que tendeixo a la relativització d'aqests temes. Em refereixo al fet que els terroristes islàmics puguin tornar a atemptar. Això no pot ser!!!! Amb quina ligitimitat moral o religiosa es pensen que poden justificar el matar a persones innocents? Al Quaeda, i en tot cas els seus dirigents, utilitzen la religió com a justificant del terror. El fonamentalisme s'alimenta de la ignorància..., i els ignorants troben en els seus preceptes la seguretat que no els donen els seus maldestres governants. Però tots vivim sota l'espasa de Damocles de nous atemptas.
No cal dir que, des de la racionalitat, aquest grup terrorista ha sabut trobar una estratègia que li ha donat -li dóna de fet-, uns resultats immillorables: milions d'adictes disposats a lliurar la seva vida a canvi d'una "vida millor en el paradís", justament allò que mai tindran en aquesta vida.
Però el terror no pot donar resposta a les veritables desigualtats econòmiques i socials que pateixen milions de persones.
Les grans desigualtats només es poden vèncer amb justicia social, amb redistribució equitativa de la riques i amb justicia política. Erradicar tantes i tantes desigualtats, avui per avui, només seria possible amb un compromís a escala mundial per acabar amb la pobresa i la fam.
No es tracta de posar de manifest, una vegada més, un ideal, sinó de reflexionar sobre com som els propis païssos desarrollats els que creem els nostres propis "monstres": Bin Laden és el resultat de la nostra hipocresia i cinisme: s'ha educat a Europa i els Estats Units. Ha fet negocis amb persones importants, com la família Bush, i ha après les estratègies de la CIA per crear terror. És a dir, hem creat el monstre i, un cop n'ha après, se'ns ha escapat !!!
Avui per avui, només podem pensar en seguir lluitant per la superació dels desequilibris mundials a partir de persones amb voluntat ferma i organismes no oficials. Un trist bagatge per aconseguir reixir.
Però no podem defallir. El terror nomès es pot vèncer amb cultura, dignitat i amb redistribució de la riquesa entre tots.
Paraules boniques, però al darrera hi ha una tasca que és cosa de tots.

No hay comentarios: